همشهری آنلاین: رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست با اعلام آمار تلفات ۳ هزار پرنده مهاجر در پارک ملی بوجاق در اثر شیوع آنفلوآنزای H۵N۶ از افزایش پایش و حفاظت فیزیکی تالاب‌ها، آبگیرها و نواحی ساحلی کشور خبر داد.

آنفلوانزای پرندگان

سیامک مسعودی رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست در پی شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان H5N6 در گفت‌وگو با فارس از پایش وضعیت پرندگان در پارک ملی بوجاق استان گیلان خبر داد و گفت: از 15 بهمن‌ماه مرکز تشخیص بیماری‌های سازمان دامپزشکی، بیماری آنفولانزای پرندگان را با سویه جدید H5N6 را تأیید کرده است.

وی افزود: این سویه تا به حال در ایران گزارش نشده بود و برای نخستین‌بار در پارک ملی بوجاق مشاهده و گزارش شده است در همین فاصله تلفاتی در پرندگان نیز به وجود آمد.

مسعودی با بیان اینکه با شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان جمع‌آوری و امحای بهداشتی لاشه این پرندگان و قرنطینه در این منطقه آغاز شده است، ابراز داشت: ممکن است این سویه جدید آنفولانزا برای حیوانات و انسان‌ها مخاطراتی داشته باشد به همین منظور در منطقه پارک ملی بوجاق قرنطینه اعلام شد.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست تصریح کرد: جلوگیری از ورود گردشگر، ایجاد حوضچه‌های عفونی در منطقه، کنترل رفت و آمدهای دامپزشکان و همکاران محیط زیست از جمله این اقدامات بوده است.

وی خاطرنشان کرد: براساس آخرین گزارش‌ها سعی شده هیچ چیز از منطقه بوجاق خارج نشود و تنها براساس دستورالعمل‌ها، همکاران محیط زیست و کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.

مسعودی با تأکید براینکه این سویه آنفولانزا برای نخستین‌بار در پارک ملی بوجاق گزارش شده است، اظهار امیدواری کرد: با تمهیداتی که انجام شده این سویه آنفولانزا در منطقه باقی بماند و دیگر شاهد تلفات و خساراتی خارج از پارک ملی بوجاق در اثر شیوع آن نباشیم.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست ادامه داد: براساس آمار حدود 3 هزار پرنده مهاجر بر اثر ابتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان در پارک ملی بوجاق تلف شده‌اند که جمع‌آوری اطلاعات آماری آن به دلیل گستردگی سطح تالاب بسیار سخت بوده و امکان اعلام کاهش یا افزایش این تلفات از سوی دیگر مسئولان وجود دارد.

وی ابراز داشت: براساس آنچه دامپزشک منطقه بوجاق تخمین زده تلف شدن 3 هزار قطعه پرنده تأیید شده که بیشترین آن مربوط به اردک بوده است.

مسعودی در خصوص نحوه ورود این سویه جدید آنفولانزا به کشور اظهار داشت: پرندگان مهاجر در شیوع این آنفولانزا نقش داشتند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست با بیان اینکه به دلیل امکان سرایت این آنفولانز از تالاب به بوجاق به دیگر مناطق از طریق فعالیت‌های انسانی ممنوعیت‌هایی در نظر گرفته شده است، گفت: براساس اطلاعیه سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست شکار و زنده‌گیری پرندگان مهاجر و کنار آبزی ممنوع است.

وی تصریح کرد: اجرا و تمکین از این اطلاعیه از این جهت مهم است که عامل انسانی در گسترش و سرایت آنفولانزا نقش خواهد داشت.

مسعودی توصیه کرد: مردم در برخورد با لاشه پرندگان احتیاط کرده و بدون اینکه به این لاشه‌ها دست بزنند بلافاصله مسئولان اداره کل محیط زیست و دامپزشکان برای جابه‌جایی لاشه و امحای آن را در جریان قرار دهند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست از مردم به ویژه ساکنین شمال کشور خواست به هیچ عنوان پرندگان وحشی را در کنار پرندگان اهلی قرار ندهند چرا که اگر پرنده‌ وحشی آلوده به این نوع آنفولانزا باشد به راحتی ویروس را به پرندگان اهلی منتقل می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا کشتار پرندگان مهاجر در شمال کشور در شیوع این نوع آنفولانزا تأثیر داشته است نیز ابراز داشت: این سویه جدید آنفولانزا تنها در پارک ملی بوجاق شناسایی شده است و اخیراً یک مورد مشکوک نیز در تالاب میقان اراک گزارش شده است.

مسعودی در ادامه از افزایش پایش‌ها، تشدید حفاظت فیزیکی تالاب‌ها، آبگیرها و نواحی ساحلی در پی افزایش شیوع آنفولانزای پرندگان خبر داد و گفت: به همین منظور پایش و نظارت محیط‌بانان در مناطق مذکور افزایش پیدا کرده است.

رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست تصریح کرد: پایش پارک ملی بوجاق و میقان به صورت فعال در جریان است و حتی پرندگانی که علائم خاصی نداشته باشند آزمایش می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: امکان خطر احتمالی آنفولانزای پرندگان برای انسان وجود دارد اما چون این آنفولانزا یک سویه جدید است اطلاعاتی چندانی در خصوص آن نیست و تنها تلاش ما این است میان انسان، پرندگان مهاجر و پرندگان اهلی فاصله ایجاد کنیم.

کد خبر 398017

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha